Баклажан

Показувати на сторінку
-Стиглість:
середньостиглий
3.80грн.
Товар додається в корзину
-Стиглість:
середньостиглий
3.80грн.
Товар додається в корзину
-Стиглість:
ранньостиглий
3.50грн.
Товар додається в корзину
-Стиглість:
ранньостиглий
3.30грн.
Товар додається в корзину
-Стиглість:
ранньостиглий
3.60грн.
Товар додається в корзину
-Стиглість:
середньоранній
3.90грн.
Товар додається в корзину
-Стиглість:
ранньостиглий
3.80грн.
Товар додається в корзину
-Стиглість:
ранньостиглий
4.20грн.
Товар додається в корзину

Баклажан належить до роду Паслін. Ми звикли називати його синенький. Розгляньмо секрети вирощування цієї рослини.

Як і коли краще саджати насіння баклажана?

Баклажан – теплолюбний овоч, тому вирощується в нашому кліматі лише через розсаду. Поділяється на скоростиглі та пізньостиглі сорти. Термін дозрівання перших – 100 днів, а других – 150.

Процес вирощування баклажана починається з обробки насіння:

  • необхідно замочити його в розчині гумату калію на 3 дні;
  • висадити в окремі горщики з вологим ґрунтом; вміст ґрунту: 60% торф, 20% перегній, 10% дернова земля, 5% піску;
  • насіння заглибити на 1 см в ґрунт;
  • посуд накрити склом або плівкою;
  • проросте рослина через 15 днів при температурі 25 градусів; після чого необхідно збільшити температуру та освітленість;
  • в період утворення бутонів підвищити вологість ґрунту і повітря;
  • при формуванні листочків – пересадити рослину у більший окремий горщик (діаметром 12 см);
  • розпочати процес гартування за 2 тижні до висадки у землю (поступово знизивши температуру до 15 градусів); оптимальний термін посадки сіянців у грядки – червень, на сонячному місці, в захищеному від вітру;
  • зберігати відстань між саджанцями – 40 см, між рядами – 60 см;
  • протягом перших двох тижнів зволожувати ґрунт (температура води -25 градусів);
  • розпушувати ґрунт 5 разів на сезон;
  • збирати напівстиглими, за допомогою секатора;
  • зберігати в темному місці, при температурі 2 градуси тепла.

Коротко про сорти баклажанів

Класифікують три види баклажанів: східний, європейський, індійський.

  • Східний: невисокі рослини з розлогими кущами, переважно ранніх сортів. Стебла тонкі, зелено-фіолетові, з яйцеподібним листям. Плоди невеликі, кулясті, циліндричні, темно-фіолетові, з зеленим чи білим м'якушем.
  • Західний: пізні сорти, напіврозлогі, високі кущі з товстими зеленими стеблами. Листя опушене, зеленого кольору. Плоди великі та різних форм, фіолетового забарвлення, з жовтим чи зелено-білим м'якушем.
  • Індійський: в нашому кліматі ці сорти не вирощуються.

Кілька слів про популярні на нашому сайті сорти насіння.

Баклажан Алмаз – вегетаційний період 115 днів. Рослина має циліндричну форму, довжина – 17 см, вага – 170 г, колір – темно-фіолетовий. Стійкий до хвороб. М'якуш – щільний. Підходить для консервації. Має велику врожайність.

Баклажан Вайт – період вегетації 110 днів. Плоди білого кольору, булавоподібної форми, з приємним на смак м'якушем. Має добру врожайність і гарний вигляд. Підходить для обробки та заморожування.

Баклажан Геліос – середньоранній сорт, який має період дозрівання 95 днів. Кущ – великий, плоди червоно-фіолетові, овальні, великі. Вага – 300 г. Має різноманітне застосування.

Баклажан Матросик – дозріває за 111 днів. Рослина компактна, має округлі плоди, вага – від 200 до 400 г, забарвлення – фіолетове, добре перевозиться на великі відстані. Вирізняється чудовим смаком.

Де краще купити насіння баклажанів?

Ми пропонуємо купити відбірне насіння баклажана за ціною нижчою, ніж в роздрібних магазинах. Доставляємо замовлення поштою. Мінімальна сума замовлення товарів з групи насіння складає 100 грн., при сумі 600 грн. надається знижка 3%, при сумі 1000 грн. – 5%, 2000 грн. – 7%.

Якщо у вас залишились питання щодо покупки чи умов доставки, звертайтесь за контактними номерами телефонів. Ми завжди раді допомогти.