Цибуля-сiянка Радар, 1 кг
Цибуля Радар — сорт середньопізнього терміну дозрівання. Визнана одним із найкращих сортів для зимового вирощування. Зовнішня суха луска — золотиста. Внутрішні лусочки у цієї цибулі білі, товсті, дуже соковиті та хрусткі. Високий вміст сухих речовин говорить про твердість цибулини та рівень солодкості у смаку (менше сухих речовин – цибуля солодша). Цибуля чудово підходить для приготування їжі, консервування та салатів. Також цей сорт підходить для тривалого зберігання, не втрачаючи при цьому товарного вигляду. Сорт виганяє трубчасте листя темно-зеленого кольору з восковим нальотом. Максимально високий урожай із вирівняними за розміром цибулинами. Для сорту характерне сильне кріплення верхніх лусок та висока щільність цибулин, тому збір дозрілої культури можна проводити механічним способом. Не схильний до утворення стрілок. Також відмічається підвищена морозостійкість, навіть без снігового покриву чудово переносить зимові морози до -15°C, а якщо снігу багато, то сорт витримає морози й до -23°C. Висаджують цибулю на добре освітлених місцях, без застою вологи. Культура віддає перевагу пухким супіщаним та суглинистим ґрунтам з хорошим дренажем. Хорошими попередниками для цибулі вважаються томати, перець, картопля, бобові культури або зернові.
Особливості сорту цибулі Радар.
Цибулини середнього і великого розміру (150-300 г).
Має плескато-округлу форму, міцну шкірку.
Смак збалансований, напівгострий, відсутній різкий запах.
Широко вживається в їжу у свіжому вигляді.
При створенні правильних умов може зберігатися тривалий час (7 місяців).
Стійкість до вірусних захворювань.
Висока морозостійкість (до -23°C)
Цибуля багата на вітаміни групи B, включаючи фолієву кислоту та вітамін B6, які відіграють ключову роль у метаболізмі, виробництві еритроцитів і функції нервів. Вона є хорошим джерелом калію, мінералу, що грає важливу роль у роботі нирок, скороченні м'язів, нормальній роботі клітин.