Скорцонера, 1 г

Відгуків: 0
Залишити свій відгук
15.00грн.
Товар додається в кошик
Опис
Відгуки (0)

ОПИС

Скорцонера (іспанська зміячка або чорний корінь) - цінна овочева та лікарська рослина з родини айстрових. Багаторічна або дворічна трав'яниста рослина, яка культивується заради свого довгого, циліндричного коренеплоду з темно-коричневою або чорною шкіркою та білим м'якушем. М'якуш містить молочний сік і має солодкуватий смак, що нагадує спаржу або молоді волоські горіхи. Корінь скорцонери дуже корисний і використовується в дієтичному харчуванні, зокрема при цукровому діабеті, ожирінні та атеросклерозі. Скорцонера є універсальним овочем. Її використовують у свіжому вигляді, додають до супів та маринадів, відварюють, запікають. Щоб зняти шкірку, корені зазвичай обдають окропом або вимочують у воді протягом кількох годин, щоб нейтралізувати молочний сік, який може зробити їх волокнистими.

ВИРОЩУВАННЯ

Насіння висівають в середині травня. Сходи з’являються на 4-10 день при температурі +20°C. Оптимальна температура для росту і розвитку рослин +18-25°C. Скорцонера дає хороші врожаї тільки на нейтральних, багатих перегноєм (не любить свіжого гною), удобрених, глибоко (на 30-40 см) оброблених ґрунтах. Коренеплоди викопують обережно, щоб не пошкодити довге і крихке коріння. Зберігають їх у погребі, пересипавши піском. Холодо- і морозостійка культура, зимує у відкритому ґрунті за наявності снігового покриву.

Поле повинно містити від 3 до 25 символів!
Текст відгуку повинен містити від 3 до 1000 символів!
Будь ласка, оберіть рейтинг відгуку!
Відгуки для даного товару відсутні