Салат Лайбаховський лід, 1 г
ОПИС
Салат Лайбахівський лід — середньостиглий та високоврожайний сорт салату типу Айсберг. Вегетаційний період 65-75 днів до технічної стиглості. Формує щільні головки вагою 500?650 г з великим, хрустким, розсіченим листям, без гіркоти. Сорт добре росте на родючих, вологих ґрунтах, відзначається стійкістю до стрілкування, що дозволяє збирати урожай поступово.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують салат прямим висівом у ґрунт або розсадним способом. Для створення зеленого конвеєра посів ведуть у декілька раз з інтервалом 12-15 днів. Норма висіву 2-3 г/10 кв.м. Глибина загортання насіння 0,5-2,0 см. Сходи з’являються при температурі +3-4°C, оптимальна для росту +15-20°C. Особливого догляду не потребує. Досить чутливий до загущення, тому слід вчасно зробити проріджування. Рекомендована густота стояння рослин 15-20 шт./кв.м. Краще росте на легких поживних ґрунтах.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньостиглий
