Квасоля Ляура, 15 г
ОПИС
Ляура - сорт середньостиглий, високоврожайний, стійкий до хвороб, має м’ясисту лопатку без волокон завдовжки 11–13 см. Вегетаційний період від сівби до збору, залежно від зони вирощування, 70 – 74 дні. Сорт без пергаментного шару, має відмінні смакові властивості. Висота рослин 35–42 см. Придатний до безпосереднього споживання та консервування. Збір лопаток проводять вибірково, коли почне формуватися насіння.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт квасолі вирощується у відкритому ґрунті. Насіння висівають у квітні–травні. Для його проростання температура ґрунту повинна складати не менше +10-12°C. Густота стояння становить 2,8–3,5 рослини/кв.м. Найкраще росте та розвивається рослина за 25-30°C. Зниження температури повітря до +3°C негативно позначається на рослинах, вони жовкнуть і перестають рости. При температурі, близькій до нуля, рослини гинуть. Квасоля при вирощуванні дуже вимоглива до світла, тепла, вологості ґрунту і повітря, особливо в першій фазі розвитку, хоча рослина теплолюбна, але погано переносить жару, посуху, особливо в період цвітіння. Затінок, особливо при загущеному висіві, негативно впливає на розвиток квасолі. При недостатній вологості погіршується якість плодів, швидко розвивається пергаментний шар. Але і при надлишку вологи рослини страждають - відбувається масове осипання квіток і зав’язі. Найкращі для квасолі легкі структурні ґрунти з достатньою кількістю гумусу, легкі чорноземи. Органічних добрив квасоля не потребує. Під квасолю бажано вносити з осені фосфорні та калійні добрива. Внесення мікродобрив теж дає значний ефект.
-Насіння: сортове
-Тип: кущова
-Вид: жовтолопаткова
-Термін дозрівання: середньостиглий