Квасоля Сакса, 15 г
ОПИС
Квасоля Сакса — ранньостиглий, врожайний сорт. Рослина компактна, досягає у висоту 35-40 см. Вегетаційний період відносно короткий, займає лише 45-50 днів від посадки до збору врожаю. Стручки яскраво зеленого відтінку, довжиною 12 см, з ніжною текстурою, без волокон. Сорт стійкий до бактеріальних захворювань і антракнозу. Основне призначення — консервування, заморожування та домашнє приготування страв. Квасоля Сакса багата на цукор, білки, вітаміни (A, B, C) та мінерали.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують квасолю зазвичай прямим посівом у ґрунт або розсадою. Норма висіву 10-15 г/кв.м. Глибина загортання насіння 4-6 см у прогріту до +8-10°C землю, коли мине загроза приморозків. Оптимальна температура для розвитку культури +22-27°C. Густота стояння рослин 20-35 шт./кв.м. Культура легка в догляді, не потребує створення особливих умов. Може рости на важких ґрунтах. Для використання в їжу стручки квасолі збирають на 12-15 день після цвітіння, коли плоди стають найбільш соковитими й крихкими.
- Насіння: сортове
- Тип: кущова
- Колір стручка: зелений
- Термін дозрівання: ранньостиглий
