Капуста броколі Романеско, 0, 5 г
ОПИС
Романеско — довершений сорт пізньостиглої капусти. Формує компактну головку пірамідальної форми ніжно-зеленого кольору. Відзначається делікатною текстурою та кремовим смаком без гірких ноток та різкого запаху. Від посадки розсади до збору урожаю – 110-120 днів. Чудово підходить для запікання, бланшування, смаження і не втрачає своєї поживної цінності при заморожуванні.
ВИРОЩУВАННЯ
Капусту вирощують у відкритому та закритому ґрунті розсадним та безрозсадним способом. Прямий висів насіння у ґрунт проводять у квітні-травні, з нормою висіву 0,0 8–0,1 г/кв.м, глибина загортання 1 см. Висадку розсади проводять у 35–45 добовому віці при наявності 5–6 справжніх листків. Оптимальна густота стояння 4,5-6 рос/кв.м. Броколі є скоростиглою та холодостійкою культурою, дорослі рослини витримують заморозки до мінус 7-10°C. Проростання насіння броколі починається за температури 5-6°C. При посіві насіння у відкритий ґрунт рослини витримують короткочасні заморозки до -5°C, а загартована розсада витримує короткочасні зниження температури до мінус 2-3°C. Оптимальна температура для росту броколі 18 - 20°C. Пагони гілкуються інтенсивніше при температурі 8-12°C, проте зростання стримується і формуються щільні голівки, але повільно і невеликі. Температура ґрунту понад 20°C, особливо у поєднанні із сухістю повітря та ґрунту, погіршує якість голівок, вони швидше розсипаються. Капуста броколі — культура довгого дня і відносно невибаглива до інтенсивності світла, але вирощування за нестачі світла в молодому віці знижує продуктивність. При низькій вологозабезпеченості у рослини стають коротшими окремі фази розвитку і швидше формуються голівки, спостерігається передчасне цвітіння, що призводить до формування нетоварних голівок, та зниження врожайності, рослини стають дерев'янистими, ламкими. Для рослини вибирають ділянки з легкими та середньосуглинистими ґрунтами, що швидше прогріваються навесні. Можна розміщувати броколі та на важких, родючих, досить зволожених ґрунтах. Рослина позитивно реагує на внесення мінеральних і органічних добрив, підвищується її продуктивність.
-Насіння: сортове
-Термін дозрівання: пізньостиглий