Міцелій Груздь справжній, 10 г

Відгуків: 0
Залишити свій відгук
25.00грн.
Товар додається в кошик
Опис
Відгуки (0)

Груздь справжній — дуже смачний їстівний гриб першої категорії, вживають в їжу солоним або після відварювання близько 10-15 хвилин. Капелюшок великий, до 20 см в діаметрі, спочатку білий, округло-опуклий або майже плоский, з віком стає лійчастим з загорнутим вниз волохатим краєм, слабо-жовтий, з ледь помітними водянистими зонами.
М'якуш груздя білий, щільний, зі специфічним ароматом. Чумацький сік білий, гострий, гіркого смаку, стикаючись із повітрям, стає сірчано-жовтим. Платівки низхідні по ніжці, білі або кремові, з жовтуватим краєм, широкі, рідкісні. Ніжка товста, до 5 см довжини, гола, біла, іноді з жовтими плямами.
Грузді дуже смачні та багаті на білок. Груздь перцевий застосовується при нирковокам'яній хворобі, у ньому також міститься речовина, що пригнічує туберкульозну паличку.

ІНСТРУКЦІЯ ПО ВИРОЩУВАННЮ

Розпушити землю під деревом таким чином, щоб утворилося поглиблення 5-15 см в залежності від розташування коренів у поверхні ґрунту. Рівномірно розсипати міцелій по всій розпушеній поверхні. Покрити садовим (або лісовим) ґрунтом, змішаним з будь-яким перегноєм, в рівних частинах. Полити за допомогою садової лійки з розрахунку 10 л на площу 1 кв.м. Зверху присипати тією землею, яка утворилася при розпушенні з поглибленням. Посадку можна проводити в будь-який час року і під будь-якими породами дерев. Полив проводиться в посушливий час часто садовою лійкою 15-20 л на 1 кв.м.
Гриби з'являються 4 рази на рік - 2 рази навесні та 2 рази восени, але вперше не раніше, ніж через 2,5 місяці після посадки.
Перший урожай 350-500 г/кв.м, наступні 3,5-4,5 кг/кв.м.
Росте грибниця довгі роки, поки живе дерево.
Щорічно, в жарку або холодну пору року (коли гриби не ростуть), зверху на місце посадки грибів рівномірно розсипати перегній з розрахунку 15 кг/кв.м.

У приміщенні ці гриби можна спробувати виростити таким же способом, як і печериці, але результати будуть значно гірше, ніж на відкритій ділянці, ймовірність схожості також знижується.
Аматорське вирощування мікоризних та інших ґрунтових грибів не дає гарантованого результату, через те, що урожай грибів сильно залежить від погодних і багатьох інших факторів. Проте, якщо «набити руку», набути достатнього досвіду у вирощуванні мікоризних грибів, а також якщо старанно працювати можна розраховувати на непогані результати.

Поле повинно містити від 3 до 25 символів!
Текст відгуку повинен містити від 3 до 1000 символів!
Будь ласка, оберіть рейтинг відгуку!
Відгуки для даного товару відсутні