Гарбуз овочевий Арабатський, 2 г
"Арабатський" - пізньостиглий сорт гарбуза мускатного типу. Довгоплетистий, плоди видовжено-циліндричні з потовщенням до вершини, довжиною 56 см, діаметром 13-14 см, масою 5-9 кг. М'якуш яскраво-оранжевий, дуже щільний. Гарбуз цінний високим вмістом цукру, крохмалю, вітамінів, каротину, клітковини пектинових речовин, органічних солей, заліза, фосфору. Використовується для виготовлення соків, пюре, у кондитерських виробах, для дієтичного харчування. Транспортабельний, лежкий (3-4 місяці) і високоврожайний (480 ц/га) сорт.
Кращим строком висіву насіння в ґрунт є кінець квітня — початок травня, коли ґрунт прогріється до +15-16°C, після загрози заморозків. Сіють квадратно-гніздовим способом. Догляд за рослинами полягає у правильному їх формуванні. Сорт стійкий до грибкових захворювань. Вегетаційний період—118-127 днів.
-Насіння: сортове
-Термін дозрівання: середньостиглий